Tejfölös csirke tikka masala
Fő: 2
Mennyi idő alatt van kész: 1 óra
Hozzávalók:
- 500 g csirkecombfilé
- 2 e.k. étolaj
- 150 ml tejföl
- 1 t.k. kurkuma
- 1 t.k. koriander
- 1 t.k. Cayenne bors
- 1 t.k. fahéj
- 1 t.k. fűszerpaprika
- 1 t.k. szerecsendió
- 1 t.k. bors
Elkészítés:
Első lépéseként a pácot keverjük be, ehhez a fűszert összekeverjük a tejföllel, és beleforgatjuk a combfiléket. Ebbe jól megforgatjuk a fűszeres tejfölt, és betesszük nagyjából 1 órára a hűtőbe. Ezek után egy forró serpenyőben, nagyobb lángon és kevés olajon megsütjük a combokat. A hagymát felvágjuk és egy lábasban, nagy lángon lepirítjuk. Majd erre rakhatod rá a már leszeletelt fokhagymát és a darabokra vágott gyömbért, és ezeket is megpirítod. Ha már aranybarna lett, akkor felöntjük a paradicsommal és egy pohár vízzel. Fűszerezzük, majd közepes lángon 20-30 percet főzzük. Ha letelt, mehet a tejszín a mártásba, majd pár percig még főzzük, és kiszedjük belőle a gyömbért, ezután leturmixoljuk.
A lepirított csirkecombot felszeljük, belekeverjük a már megpihent mártásba, majd összefőzzük az egészet.
A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!