Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

5 férjfogó szaftos tejfölös kaja, ha valami mennyei és laktató ételre vágysz!

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
5 férjfogó szaftos tejfölös kaja
hirdetés

Tejfölös csirke tikka masala

Fő: 2

Mennyi idő alatt van kész: 1 óra

Hozzávalók:

  • 500 g csirkecombfilé
  • 2 e.k. étolaj
  • 150 ml tejföl
  • 1 t.k. kurkuma
  • 1 t.k. koriander
  • 1 t.k. Cayenne bors
  • 1 t.k. fahéj
  • 1 t.k. fűszerpaprika
  • 1 t.k. szerecsendió
  • 1 t.k. bors

Elkészítés:

Első lépéseként a pácot keverjük be, ehhez a fűszert összekeverjük a tejföllel, és beleforgatjuk a combfiléket. Ebbe jól megforgatjuk a fűszeres tejfölt, és betesszük nagyjából 1 órára a hűtőbe. Ezek után egy forró serpenyőben, nagyobb lángon és kevés olajon megsütjük a combokat. A hagymát felvágjuk és egy lábasban, nagy lángon lepirítjuk. Majd erre rakhatod rá a már leszeletelt fokhagymát és a darabokra vágott gyömbért, és ezeket is megpirítod. Ha már aranybarna lett, akkor felöntjük a paradicsommal és egy pohár vízzel. Fűszerezzük, majd közepes lángon 20-30 percet főzzük. Ha letelt, mehet a tejszín a mártásba, majd pár percig még főzzük, és kiszedjük belőle a gyömbért, ezután leturmixoljuk. 

A lepirított csirkecombot felszeljük, belekeverjük a már megpihent mártásba, majd összefőzzük az egészet.

A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

3 / 5

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
hirdetés
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!