Pulykapaprikás
Fő: 6
Mennyi idő alatt van kész: 1 óra
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamellfilé
- 100 g kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-1 paradicsom, tv paprika
- egy pici erőspaprika
- 350 ml alaplé
- 150 g tejföl
- 100 g tejszín
- 1 e.k. liszt
- só, bors
- 1 e.k. fűszerpaprika
Elkészítése:
A kacsazsírt felengedjük egy lábasban és megpirítjuk benne a már felvágott egy-egy darab paradicsomot, paprikát és az erőspaprikát. Ezek után hozzáadjuk a készre vágott hagymát és fokhagymát, és ezeket is megdinszteljük. Felöntjük egy nagyobb pohár alaplével és beleszórjuk a pirospaprikát, majd miután eltelt nagyjából 5 perc, még egy kevés alaplével összefőzzük az alapot és közben ízlés szerint ízesítjük.
A paprikás alapot botmixerrel elengyegetjük krémesre, ezután hozzáadjuk a nagyobbacska kockákra vágott pulykamellet. Jöhet hozzá egy már igen jól ismert alapléből kevéske, és puhára pároljuk a pulykát, úgy, hogy közben folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplevet. Amikor a pulykahús már érezzük, egy villával ellenőrizve, hogy megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, és a tejfölt, majd behabarjuk a mártást. Nokedlivel vagy főtt krumplival tálaljuk.
A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!