Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

5 férjfogó szaftos tejfölös kaja, ha valami mennyei és laktató ételre vágysz!

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
5 férjfogó szaftos tejfölös kaja
hirdetés

Pulykapaprikás

Fő: 6

Mennyi idő alatt van kész: 1 óra

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 100 g kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 paradicsom, tv paprika
  • egy pici erőspaprika
  • 350 ml alaplé
  • 150 g tejföl
  • 100 g tejszín
  • 1 e.k. liszt
  • só, bors
  • 1 e.k. fűszerpaprika

Elkészítése:

A kacsazsírt felengedjük egy lábasban és megpirítjuk benne a már felvágott egy-egy darab paradicsomot, paprikát és az erőspaprikát. Ezek után hozzáadjuk a készre vágott hagymát és fokhagymát, és ezeket is megdinszteljük. Felöntjük egy nagyobb pohár alaplével és beleszórjuk a pirospaprikát, majd miután eltelt nagyjából 5 perc, még egy kevés alaplével összefőzzük az alapot és közben ízlés szerint ízesítjük. 

A paprikás alapot botmixerrel elengyegetjük krémesre, ezután hozzáadjuk a nagyobbacska kockákra vágott pulykamellet. Jöhet hozzá egy már igen jól ismert alapléből kevéske, és puhára pároljuk a pulykát, úgy, hogy közben folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplevet. Amikor a pulykahús már érezzük, egy villával ellenőrizve, hogy megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, és a tejfölt, majd behabarjuk a mártást. Nokedlivel vagy főtt krumplival tálaljuk.

A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 5

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
hirdetés
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!