Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

10-ből csak 1 háziasszony ismeri a töltött káposzta igazi titkait, pedig százszor finomabb így az étel!

10-ből csak 1 háziasszony ismeri a töltött káposzta igazi titkait, pedig százszor finomabb így az étel!
hirdetés

3. Káposzta megtöltése

A hústölteléket csomagold bele a káposztalevelekbe, majd a megtöltött káposztákat szorosan egymás mellé helyezd egy nagy lábasba. A tetejére szórj darabokra vágott füstölt szalonnát, ami ízletesebb és zamatosabbá teszi az ételt.

4. Főzés

Önts a lábasba egy kevés olajat és annyi vizet, hogy majdnem ellepje a káposztákat. Lefedve főzd körülbelül 1 órán át közepes lángon.

5. Szósz hozzáadása és sütés

Amikor a káposzta már majdnem megpuhult, öntsd hozzá a fehérbort, add hozzá a lereszelt sárgarépát és a szárított fűszereket. Ezután a lábast helyezd előmelegített sütőbe, és lassú tűzön (kb. 150-160°C-on) süsd további 2 órán keresztül. Az ízek így tökéletesen összeérnek.

Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es

3 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!