hirdetés
10-ből csak 1 háziasszony ismeri a töltött káposzta igazi titkait, pedig százszor finomabb így az étel!
A töltött káposzta a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. Bár sokan próbálkoznak vele, csak kevesen képesek mesteri szinten elkészíteni. Régebben én is csak egy átlagos változatot tudtam készíteni, amit a családom ugyan szeretett, de nem volt kiemelkedő. Azonban, amikor rátaláltam erre a receptre, minden megváltozott! Most megosztom veled ezt a receptet, hogy te is elkészíthesd otthon!
Hozzávalók a káposztához:
- 2 kg darált hús (legjobb, ha sertés és borjú vegyesen)
- 30 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg vöröshagyma
- 20 dkg rizs
- 50 ml olaj
- 1 fej savanyú káposzta
- Fűszerek ízlés szerint: só, bors
Hozzávalók a szószhoz:
- 2 evőkanál olaj
- 3 db sárgarépa
- 1 liter fehérbor
- Szárított fűszerek ízlés szerint (pl. kapor, kakukkfű)
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!