Elkészítés
Egy nagy keverőtálban alaposan összedolgozzuk a lisztet, vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, a választott pudingport (főzés nélkül, por formában), a tojássárgákat és a tejet. Addig gyúrjuk, amíg sima, egynemű tésztát kapunk.
A tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tehetjük akár több napra is. Ezáltal a kifli még omlósabbá és ízletesebbé válik.
A tésztából kisebb darabokat csípünk le, majd kézzel kifli formákat készítünk. Ügyeljünk arra, hogy mindegyik egyforma méretű legyen a sütés egyenletessége érdekében.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg enyhén aranyszínűek lesznek. Fontos, hogy ne süssük túl, mert a kiflik elveszíthetik omlósságukat.
A kifliket hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorban megforgatjuk, hogy igazán ünnepi megjelenésük legyen.
Forrás: Erika Gazdag
Krémes piskótaszelet recept: én így szeretem, mikor jó sok krém van benne
Így készül a legfinomabb habroló