Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Tök főzelék tyúk pörkölttel, nagyon szeretjük

hirdetés

A tyúkhús különleges ízvilága és a gazdag, fűszeres szaft harmonikus elegye mindenkit levesz a lábáról. Ebben a receptben részletesen bemutatjuk, hogyan készíthetjük el ezt a tradicionális pörköltet, amely biztosan elnyeri majd családunk és barátaink tetszését. Vágjunk bele, és élvezzük a magyar konyha egyik legnagyobb klasszikusát!

Hozzávalók a tyúkpörkölthöz

  • 2 kg tyúk (2 kisebb, „grill” néven is ismert)
  • 175 g lecsó (nyáron 3 paprika és 1 paradicsom)
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 3 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 csipet köménymag
  • 1 csipet majoránna
  • Bors ízlés szerint
  • 2 db babérlevél
  • 2 db borókabogyó (elhagyható, de különleges ízt ad)

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

3 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!