hirdetés
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojások sárgáját, sót és a sütőporral elkevert lisztet. A kész piskóta masszát egy gáztepsiben, sütőpapíron egyenletesen eloszlatjuk, majd közepes hőfokon (180 fok, kb 20 perc) megsütjük. A sütő ajtaját sütés közben tilos kinyitni!
Mikor megsült, deszkára fektetett nedves konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla. A konyharuhával együtt feltekerjük, majd ha kihűlt kitekerjük.
Megkenjük baracklekvárral és a konyharuha nélkül feltekerjük. Kis pihentetés után szeletelhető. Megszórható porcukorral, de anélkül is finom!
Baconbe göngyölt, sült túrós csusza – ez valami fantasztikus