Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Soha ne dobd ki a hagyma héját: Ez az 7 felhasználási módja, amikor aranyat ér

hirdetés

Hogyan alkalmazzuk a főzetet a növények védelmére?

Ha a levelek megsárgultak: Fogjunk egy marék hagymahéjat és forraljuk 10 liter vízben kb 5 percig. Kicsit pihentessük, hagyjuk kihűlni. Amikor ez megtörtént hígítsuk fel 2 litert adjunk egy vödör vízhez.

Ezzel a kapott oldattal este vagy reggel öntözzük meg a növényeinket, vagy permetként is használható. Az főzés során visszamaradt héjakat mulcsként használhatjuk

Takácsatkák ellen: 200 gramm héjat adjunk egy vödör vízhez, ezt 5 napig pihentessük, hagyjuk kiázni. Használat előtt szűrjük le az oldatot, és 5 naponta háromszor kezeljük a növényeket a levével.

Ez is érdekelhet: A kertész titkos fegyvere: elég egy kanállal és a növényünk roskadozni fog a virágoktól

Levéltetvek esetén: Adjunk egy fél vödör hagymahéjhoz annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje azt, és hagyjuk 24 órán keresztül pihenni.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!