Hogyan alkalmazzuk a főzetet a növények védelmére?
Ha a levelek megsárgultak: Fogjunk egy marék hagymahéjat és forraljuk 10 liter vízben kb 5 percig. Kicsit pihentessük, hagyjuk kihűlni. Amikor ez megtörtént hígítsuk fel 2 litert adjunk egy vödör vízhez.
Ezzel a kapott oldattal este vagy reggel öntözzük meg a növényeinket, vagy permetként is használható. Az főzés során visszamaradt héjakat mulcsként használhatjuk
Takácsatkák ellen: 200 gramm héjat adjunk egy vödör vízhez, ezt 5 napig pihentessük, hagyjuk kiázni. Használat előtt szűrjük le az oldatot, és 5 naponta háromszor kezeljük a növényeket a levével.
Ez is érdekelhet: A kertész titkos fegyvere: elég egy kanállal és a növényünk roskadozni fog a virágoktól
Levéltetvek esetén: Adjunk egy fél vödör hagymahéjhoz annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje azt, és hagyjuk 24 órán keresztül pihenni.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!