Elkészítés
Minden 1 kg sárgabarackhoz 60 dkg cukrot használjunk. A sárgabarackot nyomkodjuk össze vagy turmixoljuk, majd keverjük össze a cukorral.
A cukorral összekevert gyümölcsöt egy éjszakán át hagyjuk állni, hogy a cukor jól feloldódjon és a gyümölcs levet engedjen.
Másnap tegyük fel főni a keveréket, és folyamatos keverés mellett főzzük addig, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget.
A forró lekvárt merjük tiszta üvegekbe, helyezzünk rá celofánt és csavarjuk rá a tetőt. Az üvegeket takarjuk be, és hagyjuk kihűlni.
Miután kihűltek, tegyük az üvegeket a polcra. Fontos, hogy az üvegek teljesen tiszták legyenek, így biztosítva a lekvár hosszú eltarthatóságát.
Ez a hagyományos sárgabarack lekvár recept Ilona Hegedűs konyhájából származik, és generációk óta bizonyítottan finom és tartós. Próbáld ki te is, és élvezd a nyár ízét télen is!
Forrás: ketkes