Elkészítés:
A kelkáposztát négy részre vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk úgy, hogy a negyed fejek egyben maradjanak. Annyi sós vízben főzzük meg, hogy ellepje.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsírban üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát és megsózzuk ízlés szerint.
Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a darált sertéslapockát, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, morzsásra főzzük.
Amikor a hús megpuhult, ízlés szerint borsozzuk. Félretesszük.
A rizst az előírásoknak megfelelően puhára főzzük, majd lecsepegtetjük és belekeverjük a darált húsba. Szükség esetén utánaízesítjük.
Amikor a kelkáposzta megfőtt, leöntjük róla a levet, és hagyjuk kicsit hűlni.
Közben a tejfölt a tojásokkal és egy kevés sóval kikeverjük. A kelkáposzta felét eloszlatjuk egy tepsiben.
Ráhalmozzuk a darált húsos rizskeveréket, majd a tejföl kicsivel több mint felét eloszlatjuk rajta.
A kelkáposzta másik felét ráhelyezzük, és a maradék tejfölt elsimítjuk a tetején.
Az előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tejföl összeáll és a teteje aranysárga foltokban megpirul.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, hogy a rétegek összeérjenek. Jó étvágyat kívánunk!
Kép forrása: Sipos Szabolcs
Egy kis almás mákos süti recept, nagyon finom lett
Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es