hirdetés
A tésztát két részre oszd, és az egyik részt nyújtsd ki körülbelül 3 mm vastagságúra. Egy nagyobb szaggatóval szúrd ki a tésztát, hogy kb. 5 dkg-os korongokat kapj.
Minden korongot nyújts ki vékony ovális formára, és töltsd meg dióval vagy mákkal (a töltelék mennyiségére figyelj, mert ha túl sokat teszel bele, a kifli kirepedhet).
Ez is érdekelhet: Szilvásgombóc recept, már évek óta nem csináltam
Hajtsd rá a tészta egyik felét, és nyomkodd össze a széleket, hogy a töltelék ne szökjön ki. Sodord meg kicsit a kifliket két tenyered között, hogy a végeik is jól záródjanak. Helyezd a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend le őket mindenhol tojássárgájával.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!