Elkészítés
3 marék pitypang virágot beáztattam egy éjszakára annyi vízbe ami ellepte. Reggel úgy, ahogy volt feltettem főni. Forrástól számítva 5 percig főztem és leszűrtem. Beleraktam 60 dkg cukrot és egy sűrű szirupot főztem belőle. Hozzáadtam egy citrom levét. Üvegekbe raktam és szárazdunsztba hagyom kihűlni.
A pitypanggyökerek gyógyászati csodái
Májegészség: A pitypang gyökereit a hagyományos orvoslás évszázadok óta dédelgeti májtisztító képességük miatt. Serkentik az epetermelést, elősegítik az emésztést és segítik a méregtelenítést. Ezenkívül vizelethajtó tulajdonságaik segítik a méreganyagok kiürítését a szervezetből.
Emésztést segítő: A pitypanggyökér tea enyhíti a gyomorpanaszokat és a székrekedést, elősegítve az egészséges emésztést a kiegyensúlyozott bélmikrobióma ápolásával.
Antioxidáns forrás: A pitypang gyökere hemzseg az antioxidánsoktól, beleértve a béta-karotint és a polifenolokat, amelyek leküzdik a szabad gyököket, csökkentik a krónikus betegségek kockázatát és elősegítik az általános jó közérzetet.
Gyulladáscsökkentő hatások: A gyökerek gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkező vegyületeket tartalmaznak, amelyek enyhíthetik a gyulladásos állapotokhoz, például az ízületi gyulladáshoz kapcsolódó tüneteket.
Lehetséges rákmegelőzés: A feltörekvő kutatások utalnak a pitypanggyökér-kivonat azon képességére, hogy gátolja a rákos sejtek növekedését, és kiegészítő terápiaként ígéretes.
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik