Hozzávalók:
- 5 evőkanál porcukor
- 5 tojás
- 5 evőkanál liszt
- csipet só
- fél csomag sütőpor
Ezt olvastad már? Így nyitható ki egy „eldobható” fűszerdaráló: újratölthető és korlátlanul használható
Elkészítése:
A tojásfehérjét felkeverjük egy csipet sóval, majd mikor már kezd megszilárdulni, mehet bele a porcukor, a sütőpor, ha kemény a hab, akkor lassúbb fokozatra veszem a robotgépet, majd lassan hozzákeverem a sárgáját. Egy kanállal a lisztet hozzáadom, már robotgép nélkül, kanállal lassan elkeverve. 16 centiméter átmérőjű tortaformába öntöm. 170 fokon előmelegített sütőbe helyezem, alsó-felső légkeveréssel. Fogpiszkálót beleszúrva ellenőrzöm, hogy elkészült-e. A teteje felpúposodott, majd fejjel lefelé szedtem ki egy tányérra, és tökéletes lett.
Ezt olvastad már? Ezt öntsd éjszakára a lefolyóba, és reggel hálás leszel magadnak, hogy kipróbáltad!