Legyen az édes vagy sós palacsinta, adjunk pihenőidőt a tésztának. Amíg várunk a tésztára, addig akár a tölteléket is előkészíthetjük, vagy kikeverhetjük. A lényeg, hogy minden esetben legalább 15 percet hagyjuk állni a tésztát.
Vannak, akik szerint, hogy a palacsintát vajban kell sütni, mások olajat használnak. Az egyetlen gond az, ha palacsintát vajban sütjük az, hogy a vaj sokszor meg tud égni a serpenyőben. A legjobb, ha sütések között kitöröljük a serpenyőt, így elkerüljük a rossz ízű megégett darabokat. Így két adag között elég hozzáadni ismét kevés vajat, hogy a friss vajban süssük a következő tésztát.
A pudingos palacsintához tökéletesen illik a túrókrém, a nutella, a lekvár vagy akár friss gyümölcsökkel is fogyaszthatjuk. Megéri kipróbálni ezt a receptet!
Ezt is megéri kipróbálnod: