ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Ostyás keksztekercs, egyszerű és finom

hirdetés

Elkészítés

Egy nagy konyharuhát kissé bevizezünk, és rárakjuk egymás mellé a két ostyalapot.

A tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a kakaóport, vanillincukrot és a rum aromát. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat, majd hozzáadjuk a darált és tördelt kekszet is.

Az így elkészült tölteléket még forrón az ostyalapokra kenjük, kanállal vagy kézzel egyenletesen eloszlatjuk. 2-3 percig állni hagyjuk, hogy az ostyalapok kissé megpuhuljanak.

Óvatosan, szorosan feltekerjük az ostyalapokat, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Két rudat készítünk belőle. (Nem szükséges a konyharuhába csavarni őket, az csak arra szolgál, hogy a lapok megpuhuljanak.)

    Egy marék keksszel kevesebb is elég lehet, és ízlés szerint dióval vagy csokoládéval is gazdagíthatjuk a tölteléket. Jó étvágyat kívánunk!

    Gazdagné Djinisinka Margit receptje.

    Öntött túrós, nem kell tésztát nyújtani, nagyon egyszerű, ezt még a hőségben is megsütöm, mert az unokám kedvence

    Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés

    Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

    hirdetés
    error: Content is protected !!