Elkészítés
Egy nagy konyharuhát kissé bevizezünk, és rárakjuk egymás mellé a két ostyalapot.
A tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a kakaóport, vanillincukrot és a rum aromát. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat, majd hozzáadjuk a darált és tördelt kekszet is.
Az így elkészült tölteléket még forrón az ostyalapokra kenjük, kanállal vagy kézzel egyenletesen eloszlatjuk. 2-3 percig állni hagyjuk, hogy az ostyalapok kissé megpuhuljanak.
Óvatosan, szorosan feltekerjük az ostyalapokat, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Két rudat készítünk belőle. (Nem szükséges a konyharuhába csavarni őket, az csak arra szolgál, hogy a lapok megpuhuljanak.)
Egy marék keksszel kevesebb is elég lehet, és ízlés szerint dióval vagy csokoládéval is gazdagíthatjuk a tölteléket. Jó étvágyat kívánunk!
Gazdagné Djinisinka Margit receptje.
Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít