Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Óriási hiba, ha kidobod a citrom héját: aranyat ér a háztartásban

hirdetés

Hogyan készítsük el?

A elkészítése egyszerű folyamat, amelyet otthon is könnyen meg lehet valósítani. Kövesd ezeket a lépéseket:

100 gramm citromhéjra és 100 ml kiváló minőségű olívaolajra lesz szükséged. Válassz bio citromot, hogy elkerüld a növényvédőszer-maradványokat.
Mosd meg és szárítsd meg a citromhéjat, majd reszeld le. Vigyázzunk, ne reszeljük túl mélyre, mert a fehér mag keserűséget adhat.
Válasszon tiszta, száraz, légmentesen lezárt üvegedényt. Töltsük meg színültig az üveget a reszelt citromhéjjal.
A citrom héját teljesen fedje be olívaolajjal, ügyelve arra, hogy ne legyenek légbuborékok, és a héjak víz alá kerüljenek.
Szorosan zárja le az üveget, és tárolja hűvös, sötét helyen legalább két hétig. Ez idő alatt az olaj felszívja a citromhéj jótékony összetevőit.
Két hét elteltével szűrjük le az olajat, hogy elválasszuk a citrom héjától. Egy szűrő vagy kávészűrő elegendő.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

2 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!