Elkészítés:
A kacsamájat tisztítsd meg, vágd le a felesleges részeket, és vágd nagyobb darabokra. A hagymát szeleteld vékony karikákra. Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a libazsírt vagy olajat, majd dobd rá a szeletelt hagymát. Pirítsd közepes lángon, amíg szép aranybarnára karamellizálódik.
A hagymákat tedd félre, és a serpenyőben süsd meg a kacsamájat. Magas lángon pirítsd meg a májat mindkét oldalán, hogy aranybarna kérget kapjon, de ne süsd túl, hogy belül krémes maradjon.
Amikor a máj megpirult, add hozzá a fehérbort (ha használsz), majd tedd vissza a hagymát. Szórd meg sóval, borssal, majoránnával, és ha szeretnéd, aprított fokhagymát is adhatsz hozzá.
Pár percig hagyd együtt párolódni az egészet, amíg a bor elpárolog és a hagymás-szaftos keverék jól összeérik.
Forrón tálald, friss kenyérrel vagy burgonyapürével, és élvezd az omlós, szaftos kacsamáj minden falatját.