hirdetés
Paradicsomos tészta
Hozzávalók:
- 10 dkg parmezán sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 konzerv paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, majoranna, bazsalikom, olivaolaj
- A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy magasabb falú serpenyőben kevés olívaolajon üvegesre fonnyasztjuk.
- Ha a hagyma már üveges és puha,, ráöntjük a darabolt konzerv paradicsomot. Ha a serpenyő tartalma már rotyog, hozzáadjuk a sót, a borsot, a majoránnát, a felvágott bazsalikomot, majd az apróra vágott 2 gerezd fokhagymát is.
- Ezekután megkevertük, lassú tűzön hagyjuk főni, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és a lereszelt parmezán felét. Ízlés szerint akár egy kis olívaolajjal is meglocsolhatjuk. Miután ezeket a hozzávalókat is hozzáadtuk a paradicsomos, fűszeres alaphoz, alaposan megkeverjük. Ha újra felrottyant, elzárjuk alatta a gázt.
- A tésztát megfőzzük, majd a paradicsomos mártással jó alaposan összekeverjük, végül a maradék reszelt parmezánnal megszórjuk a tetejét.
Ezeket olvastad már?
Így tárold helyesen a diót, hogy sokáig elálljon
Ezt tedd a murvafürttel januárban, hogy nyáron kétszer annyi virágot hozzon