Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Olcsó és finom vacsorák pillanatok alatt: 3 recept, amit az egész család imád

Olcsó és finom vacsorák
hirdetés

Paradicsomos tészta

Hozzávalók:

  • 10 dkg parmezán sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 konzerv paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, majoranna, bazsalikom, olivaolaj
  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy magasabb falú serpenyőben kevés olívaolajon üvegesre fonnyasztjuk.
  2. Ha a hagyma már üveges és puha,, ráöntjük a darabolt konzerv paradicsomot. Ha a serpenyő tartalma már rotyog, hozzáadjuk a sót, a borsot, a majoránnát, a felvágott bazsalikomot, majd az apróra vágott 2 gerezd fokhagymát is.
  3. Ezekután megkevertük, lassú tűzön hagyjuk főni, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és a lereszelt parmezán felét. Ízlés szerint akár egy kis olívaolajjal is meglocsolhatjuk. Miután ezeket a hozzávalókat is hozzáadtuk a paradicsomos, fűszeres alaphoz, alaposan megkeverjük. Ha újra felrottyant, elzárjuk alatta a gázt.
  4. A tésztát megfőzzük, majd a paradicsomos mártással jó alaposan összekeverjük, végül a maradék reszelt parmezánnal megszórjuk a tetejét.

Ezeket olvastad már?

Így tárold helyesen a diót, hogy sokáig elálljon

Ezt tedd a murvafürttel januárban, hogy nyáron kétszer annyi virágot hozzon

Így védd meg a szobanövényeidet a kártevőktől

3 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!