hirdetés
Rizskoch
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 1 bögre rizs
- 8 db tojás
- 8 e.k. cukor
- 1 csomag vanilliáscukor
A tepsihez:
- 5 dkg vaj
- 1 marék búzadara
Ez is érdekelhet: Ezt a 2 közkedvelt finomságot az egész világon csak a magyarok eszik meg
- A rizskoch elkészítéséhez a tejet egy fazékban feltesszük főni, és amikor már forr, beleöntjük a rizst. Ha közben elforr a tej, vízzel pótoljuk. 30 perc múlva levesszük a tűzről, és lefedve hagyjuk egy kicsit puhulni.
- Ezután a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájába belekeverjük a kétféle cukrot, majd mixerrel vagy kézzel felverjük. A tojásfehérjét kemény habbá keverjük.
- A tejberizsbe keverjük a cukros tojás sárgát, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Kivajazott és búzadarával megszórt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
- Porcukorral megszórva vagy lekvárral tálaljuk.
A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!