Elkészítés:
A húst kockára vágjuk, és a megmosott, apróra vágott hagymát a zsíron megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, megborsozzuk, és addig pároljuk, amíg ki nem fehéredik, közben többször megkeverjük.
Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, ételízesítőt, és lassú tűzön, fedő alatt pároljuk. Félidőben belekeverjük a zöldborsót, karfiolt és a gombát is.
Egy másik edényben megfőzzük sós vízben a nagyobb darabokra vágott burgonyát. Ha megfőtt, a levét a leveshez szűrjük.
Még forrón összetörjük a burgonyát, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a szerecsendiót. Az egészet jól összedolgozzuk, majd kis gombócokat formázunk, amelyeket a végén a levesbe főzünk.
A tejszínt és a citromlevet a főzés végén adjuk hozzá, és a levest frissen vágott petrezselyemmel szórjuk meg tálalás előtt.
Reszelt almás sütit készítettem, ez volt az első próbálkozásom és isteni lett
Pásztortarhonya recept virslivel, én így szeretem