Elkészítés:
A disznóvágás során felfogott vért hűvös, szellős helyen hagyjuk kihűlni és megalvadni. Ezután kockákra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, és sertészsíron közepes lángon barnásra dinszteljük.
A felkockázott vért a megdinsztelt hagymára öntjük, majd lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett sütni kezdjük. A sütés közben fontos, hogy alacsony hőfokon dolgozzunk, így a vér egyenletesen megsül, és megőrzi darabos állagát.
A sütés félidejében ízesítsük majoránnával, fűszerpaprikával és őrölt borssal. A sót csak a sütés végén adjuk hozzá, hogy ne keményedjen meg a vér.
A sütés körülbelül 30 percig tart alacsony hőfokon, ezalatt a hagymás sült vér tökéletes állagot kap.
Forrás: Keresztesné Erika
Ez is érdekelhet: Ez a legjobb gulyásleves recept, amit valaha készítettem