Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Nálunk elmaradhatatlan étel a hagymás sült vér – így készül

sultver
hirdetés

Elkészítés:

A disznóvágás során felfogott vért hűvös, szellős helyen hagyjuk kihűlni és megalvadni. Ezután kockákra vágjuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, és sertészsíron közepes lángon barnásra dinszteljük.

A felkockázott vért a megdinsztelt hagymára öntjük, majd lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett sütni kezdjük. A sütés közben fontos, hogy alacsony hőfokon dolgozzunk, így a vér egyenletesen megsül, és megőrzi darabos állagát.

A sütés félidejében ízesítsük majoránnával, fűszerpaprikával és őrölt borssal. A sót csak a sütés végén adjuk hozzá, hogy ne keményedjen meg a vér.

A sütés körülbelül 30 percig tart alacsony hőfokon, ezalatt a hagymás sült vér tökéletes állagot kap.

Forrás: Keresztesné Erika

Ez is érdekelhet: Ez a legjobb gulyásleves recept, amit valaha készítettem

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!