Úgy folytassuk, hogy 10 perc után az almát enyhén kinyomkodjuk, így megszabadulunk a felesleges nedvességtől, ezt mindenképp csináljuk meg. Ha így csináljuk a töltelék nem áztatja el a tésztát, és tökéletes állagú pitét kapunk. A citrom frissessége pedig még jobban kiemeli majd az alma és a fahéj ízét.
Ajánlott: Gluténmentes vöröslencse kenyér recept
További fontos lépések
A tésztát osszuk két részre (1/3-2/3 arányban), és lisztezett deszkán nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra. A nagyobb tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megszórjuk a darált dióval, egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, végül beborítjuk a másik tésztalappal.
Az almás pite tetejét megkenjük a felvert tojással, villával finoman megszurkálgatjuk, és megrajzoljuk a rácsokat. Végül a 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ez is érdekelhet: Újra virágba borult az orchideám, ezzel a módszerrel mentettem meg, amikor haldokolt