A töltelékhez:
- 1 kg alma
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1 db citrom
- 1 tk fahéj
A tetejére:
- 1 db tojás
Ezt láttad már? Ezt a fűszert keverd a fasírtba és új szintre emeli az ízeket
AZ ALMÁSPITE ELKÉSZÍTÉSE:
Úgy kezdjünk neki, hogy az almás pite elkészítéséhez legelőször a sütőport összedolgozzuk a vajjal és a liszttel, egészen addig amíg morzsás állagú nem lesz teljesen az egész. Majd ha ezzel megvagyunk adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat, majd mindezt nagyon alaposan összegyúrjuk, amíg tésztát nem kapunk.
Napi receptajánló: Itt a hozzávaló, amitől tökéletes lesz a gyümölcsleves, ezt a háziasszonyok 90%-a nem ismeri
Végső sorban a kész tésztát tegyük fóliába csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe pihenni. Közben hámozzuk meg és lereszeljük le az almát, majd facsarjuk rá a citrom levét is, adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat és a reszelt citromhéjat, hogy finoman ízesítsük.
A recept folytatásáért a reklám alatt kattints a tovább gombra!