hirdetés
Elkészítés
Az összetevőkből rugalmas tésztát gyúrunk, majd négy lapot sütünk (tepsi mérete kb. 24×39 cm).
A tejben elkeverjük a lisztet, és sűrű péppé főzzük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. Összekeverjük a főtt krémmel, és jól kihabosítjuk. Az első lapra a krém felét kenjük, majd ráhelyezzük a második lapot, amit baracklekvárral kenünk meg. Jöhet a harmadik lap, amire a krém másik fele kerül, végül pedig a negyedik lap.
A süteményt másnap szeleteljük, és tálalás előtt vaníliás porcukorral hintjük meg.
Ezt a receptet Judit Józsefné Magdika konyhájából hoztam el nektek. Jó étvágyat kívánok!
Forrás: ketkes
Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít