ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Mimóza szelet recept, nálunk ez a retro favorit

hirdetés

Elkészítés

Az összetevőkből rugalmas tésztát gyúrunk, majd négy lapot sütünk (tepsi mérete kb. 24×39 cm).

A tejben elkeverjük a lisztet, és sűrű péppé főzzük.

A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. Összekeverjük a főtt krémmel, és jól kihabosítjuk. Az első lapra a krém felét kenjük, majd ráhelyezzük a második lapot, amit baracklekvárral kenünk meg. Jöhet a harmadik lap, amire a krém másik fele kerül, végül pedig a negyedik lap.

A süteményt másnap szeleteljük, és tálalás előtt vaníliás porcukorral hintjük meg.

    Ezt a receptet Judit Józsefné Magdika konyhájából hoztam el nektek. Jó étvágyat kívánok!

    Forrás: ketkes

    Öntött túrós, nem kell tésztát nyújtani, nagyon egyszerű, ezt még a hőségben is megsütöm, mert az unokám kedvence

    Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés

    Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

    hirdetés
    error: Content is protected !!