ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Mákos gubás tiramisu recept, hát ez nagyon finom

hirdetés

Elkészítés:

Vágd a kifliket karikákra, és szórd meg a darált mákkal. Tedd félre.

Egy nagy lábasban melegítsd fel a tejet, majd add hozzá a tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a vajat. Folyamatosan kevergetve főzd, amíg fel nem forr.

Amikor a tej keverék „rottyan”, öntsd rá a mákkal megszórt kiflikre, hogy jól átitassák.

Válaszd szét a tojásokat. A tojásfehérjét verd kemény habbá. A tojássárgáját keverd össze a porcukorral és a mascarponéval, majd óvatosan forgasd bele a tojásfehérjehabot.

Egy nagy tál aljára rakj egy réteg mákos kiflit, majd egy réteg krémet. Ismételd meg a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére szórj darált mákot vagy kakaóport.

Tedd a desszertet hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek. Hidegen tálald.

    Jó étvágyat kívánunk!

    Ez egy nagyon finom és olcsó étel, a nagymamám sokszor készítette

    A legfinomabb retro vajkrém, ami tökéletes a tortákhoz vagy süteményekhez

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés

    Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

    hirdetés
    error: Content is protected !!