Elkészítés:
Vágd a kifliket karikákra, és szórd meg a darált mákkal. Tedd félre.
Egy nagy lábasban melegítsd fel a tejet, majd add hozzá a tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a vajat. Folyamatosan kevergetve főzd, amíg fel nem forr.
Amikor a tej keverék „rottyan”, öntsd rá a mákkal megszórt kiflikre, hogy jól átitassák.
Válaszd szét a tojásokat. A tojásfehérjét verd kemény habbá. A tojássárgáját keverd össze a porcukorral és a mascarponéval, majd óvatosan forgasd bele a tojásfehérjehabot.
Egy nagy tál aljára rakj egy réteg mákos kiflit, majd egy réteg krémet. Ismételd meg a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére szórj darált mákot vagy kakaóport.
Tedd a desszertet hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek. Hidegen tálald.
Ha szeretnél olcsón vásárolni a recepthez, érdemes tájékozódni az akciós újságokból!
Jó étvágyat kívánunk!
Ez egy nagyon finom és olcsó étel, a nagymamám sokszor készítette
A legfinomabb retro vajkrém, ami tökéletes a tortákhoz vagy süteményekhez