Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Mai egyszerű ebéd, lecsós csirkemáj recept, nagyon szeretjük

hirdetés

Elkészítés

A csirkemájat megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát, paprikát és paradicsomot felszeleteljük.

Egy nagy serpenyőben vagy lábasban felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre dinszteljük.

A hagymához hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, és pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot is. Az egészet addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a lecsó összeérik.

A lecsóhoz adjuk a megtisztított és feldarabolt csirkemájat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és aki szereti, erőspaprikát is tehet hozzá. Fedő alatt, közepes lángon főzzük, amíg a csirkemáj teljesen megpuhul (kb. 15-20 perc).

Az elkészült lecsós csirkemájat forrón tálaljuk. Fogyaszthatjuk burgonyapürével, tarhonyával, vagy akár friss kenyérrel tunkolva is.

    Jó étvágyat kívánunk!

    Ez a recept Anna Horváth konyhájából származik, és reméljük, hogy ti is annyira fogjátok szeretni, mint mi.

    Forrás: ketkes

    Ezt is érdemes megsütni: Pihe puha cseresznyés süti recept, meggyel is el lehet készíteni, nagyon egyszerű

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!