Elkészítés
A csirkemájat megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát, paprikát és paradicsomot felszeleteljük.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre dinszteljük.
A hagymához hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, és pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot is. Az egészet addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a lecsó összeérik.
A lecsóhoz adjuk a megtisztított és feldarabolt csirkemájat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és aki szereti, erőspaprikát is tehet hozzá. Fedő alatt, közepes lángon főzzük, amíg a csirkemáj teljesen megpuhul (kb. 15-20 perc).
Az elkészült lecsós csirkemájat forrón tálaljuk. Fogyaszthatjuk burgonyapürével, tarhonyával, vagy akár friss kenyérrel tunkolva is.
Jó étvágyat kívánunk!
Ez a recept Anna Horváth konyhájából származik, és reméljük, hogy ti is annyira fogjátok szeretni, mint mi.
Forrás: ketkes
Ezt is érdemes megsütni: Pihe puha cseresznyés süti recept, meggyel is el lehet készíteni, nagyon egyszerű