Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és lisztezz ki egy tepsit, hogy a sütemény ne ragadjon le. Egy nagy tálban keverd össze a darált mákot, a réteslisztet, a kristálycukrot, a vaníliacukrot és a sütőport. Add hozzá a tejet, az olajat és a tojásokat, majd keverd simára a masszát.
Öntsd a tésztát a kilisztezett tepsibe, és süsd 40-45 percig, amíg a sütemény aranybarnára nem sül. Tűpróbával ellenőrizd, hogy teljesen átsült-e. Amikor a sütemény kicsit kihűlt, kend meg a tetejét lekvárral. Olvaszd fel a mogyorós csokoládét, és öntsd a lekváros rétegre. Ha marad egy kevés csokoládédarab, nyugodtan szórhatod a tetejére.
Helyezd a süteményt egy éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és a csokoládé megdermedjen.
Másnapra egy puha, ízletes mákos sütemény vár rád, amelyben a mogyorós csokoládé és a lekvár remekül kiegészíti a mák gazdag ízét. Jó étvágyat!
Régi családi recept: Házi fokhagymás kenyér a nagymamámtól
Megőrjít, annyira finom, fantasztikus sajtos kenyér recept
Forrás: Alžbeta Hrašková