A tökéletes madártej titka
A madártej eredetileg egy francia desszert, és a mai formájában ismert recept a 19. század elején vált népszerűvé Magyarországon. A „madártej” kifejezés már a 18. század közepén megjelent több európai nyelvben, mint egy képzeletbeli, misztikus ételt jelölő szó. 1834-től már konkrétan a tejből és tojásból készült édességre utalt. Ezért feltételezhető, hogy a név egy olyan fogalmat jelölt, amely egy nem létező ételre, a „madarak tejére” utalt.
A madártej akkor lesz igazán tökéletes, ha a tejet nem forraljuk fel. Ennek két fontos oka van: először is, így elkerülhetjük, hogy a cukor megégjen, ami keserű ízt adhat az ételnek. Másodszor, ha a tej túl forró, a tojássárgája kicsapódik, és darabossá válik, így a desszert nem lesz egyenletesen krémes. Ehelyett híg, és itt-ott úszó sárga darabok jelennek meg benne, mintha rántotta úszna a tejben. Emellett a túl magas hőmérséklet miatt a tojáshab is összeeshet.
Forrás: Vali Vajda
Ha szeretnél olcsón vásárolni ehhez a recepthez, érdemes tájékozódni az akciós újságokból!
Szétesik a fasírt? Ha ezt az 5 dolgot betartod mindig tökéletes lesz