Elkészítés:
Válaszd szét a tojásokat: a fehérjéket és a sárgájákat külön tálakba. A tojásfehérjéket egy csipet sóval és 1-2 evőkanál cukorral kemény habbá verd. Fagyikanállal adagolj belőle négy kis kupacot egy tányérra (egyszerre négyet érdemes, mert a habok a mikróban megnőnek).
Tedd a tányért a mikróba, és a legmagasabb fokozaton 1 percig melegítsd a habokat. Ezek szépen duplájára nőnek, és légiesen könnyű habokat kapsz.
Ajánló: Szilvásgombóc recept, már évek óta nem csináltam
A tejből 9 decilitert önts egy lábasba és kezd el melegíteni közepes lángon. A tojássárgákat keverd simára 1 evőkanál vaníliás pudingporral, majd adj hozzá 1 deciliter hideg tejet. Keverd csomómentesre.
Amikor a tej forrni kezd, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a pudingos-tojássárgájás keveréket. Főzd 1-2 percig, amíg kissé besűrűsödik a tej.
A forró madártej tetejére helyezd a mikróban készült tojáshabokat. Ha szeretnéd, díszítheted vaníliával, vagy egy kevés karamellöntettel.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!