ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Lusta lángos recept – Így készül a tökéletesen ropogós, nem zsíros, isteni étel ami még olcsó is

hirdetés

Így készítsd el a tökéletes lusta lángost:

  1. Először az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
  2. Ha ezzel megvagyunk, akkor letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
  3. Majd ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
  4. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy, nálunk az egész család elég sokat szokott enni belőle.
  5. A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk.
  6. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk. 

    Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom, én sokszor készítek a családomnak, szerencsére az unokáim is nagyon szeretik.

Honnan ered a lángos?

Napi érdekesség, hogy az első feljegyzések már az 1700-as évekből vannak a lángosról, ami a kenyérsütés elterjedéséhez köthető. A megmaradt kenyértésztából formáltak lepényeket, amiket a kemence elejében sütöttek ki.

Ezeket olvastad már?

A 2 kamasz fiam minden héten ezt kéri tőlem, leveles tészta almás pudinggal

Amióta tudom, hogy mire jó a füge fogyasztása, naponta eszem

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!