ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Lekváros habos linzer recept, nagyon finom, különleges sütemény

Lekváros habos linzer recept, nagyon finom, különleges sütemény
hirdetés

Elkészítés:

A liszthez adjuk hozzá a kristálycukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Morzsoljuk el a vajat a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgájákat, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze a tésztát. Formázzunk belőle gombócot, és tegyük hűtőbe legalább fél órára pihenni.

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot és az étkezési keményítőt. Tovább verjük a habot még 5-6 percig, amíg jó kemény lesz. Töltsük a habot habzsákba.

A hűtőből kivett tésztát kb. 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki, és szaggassunk belőle korongokat. Helyezzük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd nyomjunk a habzsákból habot mindegyik korong tetejére.

Előmelegített sütőben 180°C-on süssük a linzereket 15-20 percig, amíg a hab szép aranyszínt kap.

Miután a sütemények megsültek, és még langyosak, tegyünk egy kevés baracklekvárt a közepükbe.

    Ebből a mennyiségből körülbelül 16 db ínycsiklandó linzert kapunk. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a házi sütemény varázsát!

    Forrás: Károly Körmendi

    Szilvásgombóc recept, már évek óta nem csináltam

    Nyíregyházi módszer: Szabolcsban így teszik el a szőlőt télire, tanuld meg te is a trükköt!

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés

    Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

    hirdetés
    error: Content is protected !!