Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Lecsó télire, nekünk ez nagyon bevált

hirdetés

Elkészítés

A paprikát alaposan megmossuk, kicsumázzuk és kockákra vágjuk (vagy tetszés szerinti méretűre).

A paradicsomot szintén megmossuk, hegyén keresztbe bevágjuk, majd forró vízbe rakjuk kb. 1 percre. Ezután hideg vízzel leöblítjük és lehúzzuk a héját, végül apró darabokra vágjuk.

Egy lábasban bő fél deci olajat forrósítunk, majd hozzáadjuk a paprikát. Állandóan kavargatva addig főzzük, amíg már nem halljuk sercegni.

Ekkor hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és a sót, és még 5 percig nagy lángon főzzük.

Fedőt teszünk rá, a lángot mérsékeljük, és további 15 percig főzzük. Ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl, mert a dunsztolás során is puhulni fog.

    Ez a lecsó tökéletes választás bármilyen étkezéshez, és garantáltan mindenki imádni fogja!

    Rakott kel recept, ahogy mi szeretjük

    Mindenféle vödrös savanyúsághoz ezt a levet használom – mindenkinek ajánlom

    Forrás: bidista

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!