Tejfölös- burgonyás csirkeszárnyak
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- só, őrölt bors
- 8 nagyobb csirkeszárny
- 1 evőkanál mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- olaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez, beszórásához
A meghámozott burgonyát egyforma vékonyságú szeletekre vágjuk egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott vöröshagymát, és sózzuk, borsozzuk. Jól összeforgatjuk a hozzávalókat és egy olajozott, zsemlemorzsával beszórt tepsibe tesszük. Ezután a csirkeszárnyakat sóval, borssal, mustárral, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel alaposan befűszerezzük, és egyformán elosztjuk a tejfölös burgonya tetején. Alufóliával letakarjuk az egészet, és előmelegített 190 fokos sütőben félig megpároljuk, ezután levesszük a tetejéről az alufóliát és így fólia nélkül, a forró sütőbe visszatéve pirosra sütjük. Tálaljuk frissen, amikor kivesszük a sütőből, így a legfinomabb!
Ezt is érdemes elolvasnod:
Olcsón, gyorsan, finomat: 4 zseniális hóvégi recept, ami garantáltan jól lakat
Nálad is kirügyeztek a fügefák? A szakértő szerint, akkor most ezt kell tenned!