Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Laktatós vacsorák február elejére aprólékból: 4 olcsó és finom étel

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
Laktatós vacsorák február elejére aprólékból
Laktatós vacsorák február elejére aprólékból
hirdetés

Tejfölös- burgonyás csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, őrölt bors
  • 8 nagyobb csirkeszárny
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez, beszórásához

A meghámozott burgonyát egyforma vékonyságú szeletekre vágjuk egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott vöröshagymát, és sózzuk, borsozzuk. Jól összeforgatjuk a hozzávalókat és egy olajozott, zsemlemorzsával beszórt tepsibe tesszük. Ezután a csirkeszárnyakat sóval, borssal, mustárral, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel alaposan befűszerezzük, és egyformán elosztjuk a tejfölös burgonya tetején. Alufóliával letakarjuk az egészet, és előmelegített 190 fokos sütőben félig megpároljuk, ezután levesszük a tetejéről az alufóliát és így fólia nélkül, a forró sütőbe visszatéve pirosra sütjük. Tálaljuk frissen, amikor kivesszük a sütőből, így a legfinomabb!

Ezt is érdemes elolvasnod:

Olcsón, gyorsan, finomat: 4 zseniális hóvégi recept, ami garantáltan jól lakat

Nálad is kirügyeztek a fügefák? A szakértő szerint, akkor most ezt kell tenned!

4 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
hirdetés
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!