Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymagerezdeket lereszeljük vagy nagyon finomra aprítjuk.
A hús szeleteket ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Ezután megszórjuk piros paprikával és az Ízvarázs fűszerkeverékkel.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, majd összeforgatjuk benne a fűszerezett húsokat, a hagymát és a felszeletelt burgonyát. Fontos, hogy alaposan átkeverjük, hogy mindenhol egyenletesen érje a fűszerezés.
A húsos krumplit lefedve 2 órán át hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetett keveréket előmelegített sütőbe tesszük, 180°C-on 1 óra 20 percig alufóliával lefedve sütjük. Ezután levesszük a fóliát, a sütőt 220°C-ra felmelegítjük, és további 10-15 percig pirítjuk a húsokat, míg szép aranybarna nem lesz.
Frissen, melegen tálaljuk, akár egy kis salátával vagy savanyúsággal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha szeretnél olcsón vásárolni a recepthez, érdemes tájékozódni az akciós újságokból!
Ez az almás sütemény egy igazi csoda, minden héten elkészítem
Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít