hirdetés
Utána a húst és a töltelékeket kiszedjük, és a káposztára ráöntjük a 3 dkg liszttel elkevert tejfölt, szükség szerint vízzel hígítjuk és pár percig főzzük. Tálaláskor mély főzelékes tál aljába rakjuk a vágott káposztát, ráhelyezzük a tölteléket, tetejét tejföllel meglocsoljuk, és a feldarabolt oldalassal körítjük.
Tippek a tökéletes eredményhez:
- A fűszerezésnél figyeljünk a só mennyiségére, főleg ha szalonnát is használunk.
- A savanyú káposztát érdemes megkóstolni, hogy ne legyen túl savanyú, mert az tönkreteheti az étel ízét.
- A rizst félig meg kell főzni, hogy ne maradjon kemény.
- Használhatunk többféle húsféleséget a gazdagabb íz elérése érdekében, és ne felejtsünk el egy kis babérlevelet adni a főzéshez, ami tompítja a sertés erőteljes ízét.
Az edényválasztás sem elhanyagolható: akár egy jó sütőedényben, akár bográcsban is elkészíthető a töltött káposzta, minden a fantáziánkon múlik!
A 2 kamasz fiam minden héten ezt kéri tőlem, leveles tészta almás pudinggal
Amióta tudom, hogy mire jó a füge fogyasztása, naponta eszem