A savanykás íz a lényeg!
A lencseételek főzésekor nélkülözhetetlen a savanykás íz amit leginkább a mustárral érhetünk el. Egyedülálló pikáns, zamatos ízt varázsol a levesnek, főzeléknek vagy köretnek is kiemeli a lencse különleges ízét. Ha valaki nem szereti a mustárt, akkor helyette használhat ecetet vagy a citromlét is, de fontos, hogy a főzés végén tegyük csak hozzá, mert ha főzés elején tesszük bele, akkor pont a savanykás íz tűnik el.
Sűrítsünk be de mivel?
A legtöbb háziasszony rántással vagy habarással sűríti be a leveseket, főzelékeket, pedig a a lencse keményítőtartalmának köszönhetően magától is képes besűríteni az ételt. Ha mégis sűrűbbre szeretnénk, akkor vegyünk ki egy kevés főtt lencsét az ételből, botmixerrel pürésítsük, majd öntsük vissza a többihez, és alaposan keverjük el.
Ezeket olvastad már?
Amerikai bundás virsli: a tökéletes harapnivaló Szilveszterre
Baconbe göngyölt, sült túrós csusza – ez valami fantasztikus