Kb. 3-4 percig forraljuk, majd adjuk hozzá a megmosott, magozott meggyet és a többi gyümölcsöt amit szeretünk. Fedjük le, hagyjuk ismét felforrni.
Nem kell neki túl sok idő, ne málljon szét a gyümölcs. Közben a pudingport keverjük ki hideg tejjel simára. Amikor ismét forr a leves, keverjük bele a már simára kikevert pudingot. Addig keverjük, amíg közepesen sűrű, de még leveses állagú lesz. Hidegen, melegen egyaránt tálalhatjuk.
Tipp! Ha hidegen tálaljuk, habtejszínnel is díszíthetjük
Jó tudni! Ha cukorbetegek, diétázók szeretnék ezt az ételt fogyasztani, használjunk ételízesítőt, vagy nyírfacukrot. Ez utóbbinál ne feledkezzünk meg az egyéb (hashajtó) hatásról. Aki nincs hozzászokva, kellemetlen meglepetésben részesülhet.
Ezt is érdemes megsütni: Pihe puha cseresznyés süti recept, meggyel is el lehet készíteni, nagyon egyszerű