hirdetés
Egyéb tippek:
- Fenntartani a sötétséget
A csíráztató palackokat a kezdeti szakaszban sötét helyen kell elhelyezni. Ez hosszabb hajtásokat eredményez, sok klorofill nélkül. Amikor már majdnem készen állnak a betakarításra, tedd ki őket közvetett napfénynek, hogy zöldebbé váljanak. - Megfelelő vízelvezetés
Minden öblítés után ügyeljen arra, hogy az üvegek jól kifolyjanak. A túlzott nedvesség penészgomba kialakulásához vezethet. Ha úgy találja, hogy a palackok nem ürülnek ki megfelelően, fontolja meg, hogy néhány kis lyukat szúrjon az aljára, hogy megkönnyítse a vízelvezetést. - Hőmérséklet
A csírázás ideális hőmérséklete 21 °C. Ha az otthona hidegebb, a hajtások növekedése tovább tarthat, míg a melegebb hőmérséklet felgyorsíthatja a folyamatot. - Tiszta betakarítás
Amikor eljött a betakarítás ideje, győződjön meg róla, hogy eltávolította a maghéj maradványait. Ezek kissé keserűek lehetnek, és befolyásolhatják a csírák ízét.
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik