A zöldségek, mint a sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé és zeller, alapvetőek egy jó húslevesben, de sokan használnak paprikát, paradicsomot és természetesen hagymát is. A vöröshagymát tehetjük bele pucolva vagy akár héjjal együtt is, mert a héj is gyönyörű színt adhat a levesnek. Ha azonban még finomabb, ízletesebb levest szeretnél, érdemes a hagymát félbevágni, és egy serpenyőben lepirítani, mielőtt a levesbe kerül.
Ettől az egy hozzávalótól lesz tökéletes a sült krumpli
A hagymáról elég csak a külső, sérült héjat eltávolítani, majd megmosva kettévágni. A vágott oldalát egy száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára, majd tegyük a levesbe. A pirított, kissé karamellizálódott hagyma különleges ízt és gyönyörű színt ad a húslevesnek.
A sózást illetően fontos tudni, hogy a só elősegíti a nedvesség kivonását az alapanyagokból, ezért nem érdemes túl korán hozzáadni. Ha a főzés elején sózunk, a zöldségek és a húsok túl gyorsan puhulhatnak meg, és szétfőhetnek. A legjobb, ha a sót a főzés végén, körülbelül 15 perccel a tűzhely elzárása előtt adjuk hozzá, hogy a leves íze kiegyensúlyozott maradjon.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!