Elkészítése:
Ahhoz, hogy minden alkalommal ropogós ecetes paprikát kapjunk, ügyeljünk arra, hogy csak csípős, sértetlen és friss paprikát válasszunk. Nagyon jól mossuk el az üvegeket és hagyjuk száradni rendesen. Az üvegeket meleg vízzel és mosószerrel fertőtleníthetjük, vagy ha alaposabb tisztítást szeretnénk, 20 percre 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Célszerű új kupakokat is így fertőtleníteni.
A megmosott csípős paprikát tedd az üvegekbe, úgy, hogy minél több kerüljön bele. Öntsük bele a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot egy nagy fazékba, és óvatosan keverjük össze. A fazekat csak addig tesszük a tűzre, amíg a só és a cukor fel nem oldódik. A sóoldatot addig öntjük az üvegekben lévő paprikára, amíg teljesen el nem fedik.
A fedőket nagyon jól rá kell csavarni, és néhány órára fejjel lefelé fordítsuk az üvegeket, hogy az esetleges szivárgást kizárhassuk. Az üvegeket hűvös és sötét helyen célszerű tárolni, kb két-három hét múlva megkóstolhatjuk.
Ez is érdekelhet: Kertész barátnőm mondta el a titkot: Soha többet nem sárgulnak a muskátlid levelei, ha így gondozod