hirdetés
Hozzávalók:
- fél kiló liszt
- 2 dl víz
- három tojás
- ízlés szerinti mennyiségű só
- 2 dl tejet keverjünk.
És még egy tipp azért, hogy ne tapadjon össze a nokedli: miután a nokedlit összekevertük, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, és ha feljön a felszínre, egy szűrőlapáttal kivesszük, majd leszűrjük.
És itt jön a lényeg:
Biztos mindenki tapasztalta már, hogy összeragad a tészta, amint kihűl. Ezért olajos sós vízben kell átöblítenünk, majd ismét leszűrnünk, így nem fog összetapadni és a hűtőből kivéve sem lesz gond az állagával.
Ajánló:
Kiderült, mi a titka: ETTŐL lesz sokáig roppanós a kovászos uborka
Egy kis almás mákos süti recept, nagyon finom lett
Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es