Elkészítés:
Hámozd meg a burgonyát, majd vágd egyforma darabokra, hogy egyenletesen főjön. Tedd egy lábasba, önts rá hideg vizet, majd adj hozzá 1 teáskanál sót. Közepes lángon, fedő alatt főzd puhára a burgonyát (kb. 20-25 perc). Ellenőrizd villával: ha könnyen átszúrható, készen van.
Szűrd le a főtt burgonyát, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy a felesleges nedvesség távozhasson. Ha szeretnéd, teheted forró sütőbe is néhány percre, hogy teljesen megszáradjon.
Használj krumplinyomót vagy egy finom lyukú szitát, hogy áttörd a burgonyát. Kerüld a turmixgép vagy robotgép használatát, mert a túlzott keveréstől gumis lesz a püré.
A forró burgonyához apránként keverd hozzá a hideg vajkockákat. Ezután fokozatosan add hozzá a meleg tejet, miközben óvatosan kevergeted, amíg a püré krémes és selymes nem lesz. Ha szeretnéd, ízesítsd frissen őrölt borssal vagy egy csipet szerecsendióval.
Az elkészült krumplipürét azonnal tálald. Díszítésként szórhatsz rá friss petrezselymet, vagy kínálhatod kedvenc szaftos fogásod mellé.
Ezt ki kell próbálnod: egyszerű, gyors és zseniális vacsora ötlet