Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így készül a világ legkrémesebb krumplipüréje – A michelin-csillagos séf elárulta a titkát

hirdetés

3. Kerüld a túldolgozást

A krumplipürét érdemes krumplinyomóval vagy szitán áttörni, nem turmixgéppel vagy robotgéppel pürésíteni. A túlzott keveréstől a benne lévő keményítő miatt gumis és nyúlós lehet. A profi séfek a finom szitán való áttörést javasolják, ami egyszerre teszi selymessé a pürét, és megakadályozza a ragacsos állag kialakulását.

4. Zsiradékból sosem elé

A vaj a krumplipüré lelke. A hagyományos recepthez meleg vajat adunk, de egy új technika szerint hideg vajat kell apránként hozzáadni a forró burgonyához. Ez tökéletes emulgeálódást eredményez, és az állaga elképesztően selymes lesz. Próbáld ki Joël Robuchon technikáját: 1 kg burgonyához fél kg vajat és 250 ml forró tejet ad – az eredmény egy igazán luxus püré.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

3 / 5

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!