Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így készül a legfinomabb habroló

Így készül a legfinomabb habroló
hirdetés

Elkészítés:

A leveles tésztát kissé kinyújtjuk, majd 2 cm széles csíkokra vágjuk. A habroló formákat vékonyan megkenjük margarinnal, majd a tésztacsíkokat spirálisan rátekerjük úgy, hogy a rétegek fedjék egymást. Ezzel elérjük, hogy sütés után szép, egyenletes rolókat kapjunk. A feltekert tésztát megkenjük egy felvert tojással, ami szép aranybarnára süti a habrolókat. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a habrolókat, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük, amíg aranybarna lesz. A még meleg habrolókat óvatosan lehúzzuk a formákról, majd teljesen kihűtjük őket.

A tojásfehérjéket egy tálba tesszük, és robotgéppel kemény habbá verjük. A kristálycukrot fokozatosan, apránként adjuk hozzá, amíg sűrű, fényes habot nem kapunk. A kész habot habzsákba töltjük, majd a kihűlt rolókat egyenként megtöltjük vele.

    Ez a recept körülbelül 16 db habroló elkészítéséhez elegendő.

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!