hirdetés
Elkészítés:
Tegyük a hordós káposztát egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Hozzáadjuk a szárított tinórut (vargányát), ami karakteres ízt kölcsönöz a levesnek. Ha szükséges, ízesítsük még fokhagymával vagy köménymaggal, de érdemes a természetes ízekre hagyatkozni. Főzzük közepes lángon addig, amíg a káposzta és a vargánya megpuhul, és az ízek jól összeérnek.
Amikor elkészült, tálaláskor mindenki kedve szerint ízesítheti – adhat hozzá kolbászt, füstölt húst vagy tejfölt, ki-ki ízlése szerint.
A káposztaleves másnapra talán még finomabb, amikor az ízek összeérnek, így érdemes akár nagyobb adagot is készíteni belőle.
Kép forrása: Kata Nagy
Hatlapost készítettem dupla adagban, mert mindig villámgyorsan elfogy