Elkészítés
A sertéshúst csíkokra vágjuk, a szalonnát kockára, a hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk. A paradicsomot és paprikát kockákra vágjuk, az uborkát csíkokra.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban felolvasztjuk a zsírt, és megpirítjuk benne a szalonnát. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és együtt pirítjuk tovább, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és sóval, borssal, ételízesítővel, valamint a fokhagymával ízesítjük. A húst fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát és a sűrített paradicsomot. Jól összekeverjük.
Kevés alaplevet vagy vizet öntünk hozzá, és mérsékelt tűzön, fedő alatt pároljuk. Fontos, hogy rövid lében, saját gőzében párolódjon a hús.
Amikor a hús majdnem puha, hozzáadjuk a csíkokra vágott uborkát. Ha szükséges, tovább ízesítjük, és készre főzzük a tokányt.
Forrón tálaljuk, köretként burgonyapürét, rizst vagy friss kenyeret kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánunk!
Ez a recept Lászlóné Buzási konyhájából származik, és reméljük, hogy nektek is annyira fog ízleni, mint nekünk.
Forrás: ketkes.com
Mai egyszerű ebéd, lecsós csirkemáj recept, nagyon szeretjük
Íme a gyümölcsleves titka, amit a háziasszonyok 90%-a nem ismer