hirdetés
Elkészítés:
Sétáltam a gyerekekkel, és találtam egy teli pitypangos mezőt, szedtünk is egy nagy kosárral.
Leszedtük a virágokat, kiterítettem hogy kimásszanak a bogarak belőle..pár perc múlva lecsíptem a zöld részét, feltettem főni a virágot annyi vízben, amennyi ellepi, forrás után kb fél órát kislángon főztem (először csúnya zöld lé lett, de nyugi, változni fog), majd leszűrtem…
A leszűrt levet újra főztem citrommal és cukorral, pár perc főzés után üvegekbe töltöttem és elkészült, a házi mézem, amit imádnak a gyerekeim.
Forrás: Cséve Éva, Facebook
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik