Elkészítés:
A tojásokat egészben tedd egy nagy keverőtálba, és add hozzá a cukrot. Kézi mixerrel vagy robotgéppel kezd el habosítani a tojásokat, egészen addig, amíg a keverék világos és habos lesz.
Amikor a tojás és cukor keveréke már elég habos és világos, add hozzá a vaníliás cukrot, és óvatosan keverd tovább.
A lisztet fokozatosan, apránként add hozzá a habos keverékhez. Ezt óvatosan, fakanállal vagy spatulával dolgozd bele, hogy a hab ne törjön össze.
Öntsd a piskóta tésztáját egy sütőpapírral bélelt tortaformába, majd 150 fokra előmelegített sütőben süsd körülbelül 50 percig. A sütési idő alatt ne nyisd ki a sütőt, hogy a piskóta szépen feljöjjön.
A kész piskótát hagyd kihűlni, majd tetszés szerint töltheted krémmel, gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal. A piskóta puha és könnyű állagának köszönhetően bármilyen torta alapja lehet.
Reszelt almás sütit készítettem, ez volt az első próbálkozásom és isteni lett
Pásztortarhonya recept virslivel, én így szeretem