A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a citromlével verjük kemény habbá, majd fokozatosan adjuk hozzá a 20 dkg porcukrot, és verjük tovább, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. A sütő hőfokát mérsékeljük 150°C-ra.
A kemény habot egyenletesen simítsuk a megsült sütemény tetejére, majd tegyük vissza a sütőbe további 15-20 percre. A cél, hogy a hab világosra száradjon, de ne barnuljon meg túlzottan.
Hagyjuk a süteményt langyosra hűlni, majd vizes késsel szeleteljük fel.
Ez a habos szilvás sütemény bármely alkalomra tökéletes választás, hiszen az édes, habos réteg és a fűszeres szilvák harmóniája mindenkit elbűvöl. Jó étvágyat hozzá!
Szilvásgombóc recept, már évek óta nem csináltam
Nyíregyházi módszer: Szabolcsban így teszik el a szőlőt télire, tanuld meg te is a trükköt!