Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Habos szilvás sütemény recept, nagy kedvencünk lett

Habos szilvás sütemény recept, nagy kedvencünk lett
hirdetés

A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a citromlével verjük kemény habbá, majd fokozatosan adjuk hozzá a 20 dkg porcukrot, és verjük tovább, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. A sütő hőfokát mérsékeljük 150°C-ra.

A kemény habot egyenletesen simítsuk a megsült sütemény tetejére, majd tegyük vissza a sütőbe további 15-20 percre. A cél, hogy a hab világosra száradjon, de ne barnuljon meg túlzottan.

Hagyjuk a süteményt langyosra hűlni, majd vizes késsel szeleteljük fel.

    Ez a habos szilvás sütemény bármely alkalomra tökéletes választás, hiszen az édes, habos réteg és a fűszeres szilvák harmóniája mindenkit elbűvöl. Jó étvágyat hozzá!

    Szilvásgombóc recept, már évek óta nem csináltam

    Nyíregyházi módszer: Szabolcsban így teszik el a szőlőt télire, tanuld meg te is a trükköt!

    3 / 3

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!