Elkészítés:
A szilvákat alaposan mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk félbe. A fahéjat keverjük össze a 3 evőkanál cukorral, majd forgassuk meg benne a félbevágott szilvákat. Tegyük félre. A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgákat keverjük habosra a 12 dkg porcukorral és a puha vajjal vagy margarinnal. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd felváltva adjuk hozzá a tojásos keverékhez a tejjel együtt. Dolgozzuk simára.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy közepes méretű tepsit (kb. 21×33 cm) béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a tésztát. A tetejére egyenletesen helyezzük rá a fahéjas-cukros szilvákat. Süssük a süteményt 35-40 percig, amíg a tészta aranybarnára sül. A sütemény elkészültségét tűpróbával ellenőrizhetjük.
A recept folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!